zondag 14 mei 2017

DAX – Elliott Wave LT-scenario (week 19-2017)

Het lange termijn EW-scenario voor de #DAX gaat uit van een opwaartse Triple ZigZag (de zwarte WXYXZ) waarvan alleen de zwarte Primary Z nog afgerond moet worden. De DAX heeft inmiddels de (zeer ruime) targetzone 12.700 / 16.150 weten te bereiken en daarmee is de validiteit van het scenario nogmaals bevestigd.

Interne structuur van de zwarte Z is een rode Intermediate Double ZigZag (WXY). In het voorkeursscenario is de opwaartse rode golf (W) nog steeds onderweg. Zodra deze is afgerond mag de DAX een neerwaartse correctie laten zien voor de rode (X).

Wanneer wordt ingezoomd op de opwaartse beweging vanaf de zwarte X (8.700), dan heeft ook de rode (W) een Double ZigZag als interne structuur.
Van deze DZZ zijn de blauwe W en X geplaatst en is de opwaartse blauwe Y onderweg.

Wat opvalt is dat de blauwe Y een prijslengte heeft die groter is dan 161.8% van de voorafgaande blauwe W. De hele opwaartse beweging vanaf de 8.700 kan hierdoor ook als impuls gelabeld worden maar vooralsnog wordt de voorkeur gegeven aan de hier getoonde EW-count.

Zodra de blauwe Y is geplaatst moet duidelijk worden of de Double ZigZag transformeert in een Triple dan wel dat met de blauwe Y ook de rode (W) is afgerond.
Prijs, tijd en patroon moeten dit duidelijk maken.